Sunday, August 14, 2011

Muat-Muat tue

2 comments

Sunday, July 31, 2011

Kelebihan Sembahyang Tarawih Malam 1 Hingga 30

1 comments

1. Kelebihan Solat Tarawih Malam Pertama
Diampuni dosa orang-orang yang beriman sebagaimana keadaannya baru dilahirkan.

2. Kelebihan Solat Tarawih Malam Kedua
Diampunkan dosa orang-orang yang beriman yang mengerjakan solat Tarawih, serta dosa-dosa kedua ibubapanya.

3. Kelebihan Solat Tarawih Malam Ketiga
Para malaikat di bawah ‘Arasy menyeru kepada manusia yang mengerjakan solat Tarawih itu agar meneruskan solatnya pada malam-malam yang lain, semoga Allah akan mengampunkan dosa-dosa mereka.

4. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keempat
Orang-orang yang mengerjakan solat Tarawih akan memperolehi pahala sebagaimana pahala yang diperolehi oleh orang-orang yang membaca kitab-kitab Taurat, Zabur, Injil dan Al-Quran.
5. Kelebihan Solat Tarawih Malam Kelima
Allah SWT akan mengurniakan pahala seumpama pahala orang-orang yang mengerjakan sembahyang di Masjidil Haram, Masjidil Madinah dan Masjidil Aqsa.

6. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keenam
Allah S.W.T akan mengurniakan kepadanya pahala seumpama pahala malaikat-malaikat yang bertawaf di Baitul Makmur serta setiap batu dan tanah berdoa untuk keampunan orang-orang yang mengerjakan tarawih malam itu.

7. Kelebihan Solat Tarawih Malam Ketujuh
Seolah-olah ia dapat bertemu dengan Nabi Musa a.s serta menolong Nabi itu menentang musuhnya Fir’aun dan Hamman.

8. Kelebihan Solat Tarawih Malam Kelapan
Allah S.W.T mengurniakan pahala orang yang bersolat tarawih sebagaimana pahala yang dikurniakan kepada Nabi Ibrahim a.s.

9. Kelebihan Solat Tarawih Malam Kesembilan
Allah S.W.T akan mengurniakan pahala dan dinaikkan mutu ibadat hamba-Nya seperti Nabi Muhammad s.a.w.

10. Kelebihan Solat Tarawih Malam Kesepuluh
Allah SWT mengurniakan kepadanya kebaikan dunia dan akhirat.

11. Kelebihan Solat Tarawih Malam Kesebelas
Ia meninggal dunia di dalam keadaan bersih dari dosa seperti baru dilahirkan.

12. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduabelas
Ia akan dibangkitkan pada hari kiamat dengan muka yang bercahaya-cahaya.

13. Kelebihan Solat Tarawih Malam Ketigabelas
Ia akan datang pada hari kiamat di dalam keadaan aman sentosa dari sebarang kejahatan dan keburukan.

14. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keempatbelas
Malaikat-malaikat akan datang menyaksikan mereka bersolat Tarawih serta Allah S.W.T. tidak akan menyesatkan mereka.

15. Kelebihan Solat Tarawih Malam Kelimabelas
Semua malaikat yang memikul ‘Arasy dan Kursi akan berselawat dan mendoakannya supaya Allah mengampunkannya.

16. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keenambelas
Allah S.W.T. menuliskan baginya dari kalangan mereka yang terlepas dari api neraka dan dimasukkan ke dalam syurga.

17. Kelebihan Solat Tarawih Malam Ketujuhbelas
Allah S.W.T menuliskan baginya pahala pada malam ini sebanyak pahala Nabi-Nabi.

18. Kelebihan Solat Tarawih Malam Kelapanbelas
Malaikat akan menyeru: Wahai hamba Allah sesungguhnya Allah telah redha denganmu dan dengan kedua ibu bapamu (yang masih hidup atau yang sudah mati).

19. Kelebihan Solat Tarawih Malam Kesembilanbelas
Allah S.W.T akan meninggikan darjatnya di dalam Syurga Firdaus.

20. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh
Allah S.W.T mengurniakan kepadanya pahala sekelian orang yang mati syahid dan orang-orang soleh.

21. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh satu
Allah S.W.T akan membina untuknya sebuah mahligai di dalam syurga yang diperbuat dari cahaya.

22. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh dua
Ia akan datang pada hari kiamat di dalam keadaan aman dari sebarang huru-hara pada hari tersebut.

23. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh tiga
Allah S.W.T akan membina untuknya sebuah bandar di dalam syurga daripada cahaya.

24. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh empat
Allah S.W.T akan membuka peluang untuk dua puluh tahun ibadat bagi orang-orang yang mengerjakan solat Tarawih pada malam tersebut.

25. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh lima
Allah S.W.T akan mengangkat seksa kubur darinya.
26. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh enam
Allah S.W.T akan mengurniakan pahala empat puluh tahun ibadat bagi orang-orang yang mengerjakan solat Tarawih pada malam tersebut.

27. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh tujuh
Allah S.W.T akan mengurniakan kepadanya kemudahan untuk melintasi titian sirat sepantas kilat.

28. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh lapan
Allah S.W.T akan menaikkan kedudukannya seribu darjat di akhirat.

29. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh sembilan
Allah S.W.T akan mengurniakan kepadanya pahala seribu haji yang mabrur.

30. Kelebihan Solat Tarawih Malam Ketigapuluh
Allah S.W.T akan memberi penghormatan kepada orang yang bertarawih pada malam terakhir dengan firman-Nya (yang bermaksud): Wahai hambaku!, makanlah segala jenis buah-buahan yang Engkau ingini untuk dimakan di dalam syurga dan mandilah kamu di dalam sungai yang bernama salsabil serta minumlah air dari telaga yang dikurniakan kepada Nabi Muhammad s.a.w. yang bernama Al-Kautsar.

Monday, May 23, 2011

Hantu Dari Jepun! HAHAHAHA

0 comments

Video Kenapa Mayat Osama "Dikebumikan" Di Laut

0 comments

Casing IPad Paling EXXXXTREME

0 comments

Anda beratur selama 3 jam didepan MACHINES kerana nak beli iPad2. Bangun pagi dah terhegeh-hegeh beratur. Bila dah dapat anda belai iPad anda macam belai payudara Ayu Raudhah ketika malam pertama. Anda saya iPad anda. Tapi kalau nasib tidak baik iPad anda boleh jatuh berderai. Jadi apa anda harus lakukan bagi memastikan iPad yang anda sayangi tidak rosak kalau terjatuh?



Memperkenalkan Extreme Sleeve™ by G-Form. Ianya sleeve paling XXXXXXXXXXXXXXXTREME yang anda boleh beli bagi memastikan keselamatan iPad anda. Iamya dibuat dari busa Poron XRD yang mengeras bila terdapat impak besar. Sekaligus memberi perlindungan yang lebih jika dibandingakan dengan casing biasa. Pereka Extreme Sleeve menegatakan iPad anda boleh tahan dihentak bola bowling jika memakai barangan mereka. Bold claims! Ia juga kalis air. Harga sebuah Extreme Sleeve G Form ialah USD 60 dollar dan boleh dibeli disini.





Lensa DSLR Terpanjang Dan Termahal DiDunia

0 comments

Canon EF 1200 f/5.6 L USM ialah lensa terpanjang yang pernah dibuat oleh Canon. Ia mula dibuat pada tahun 1984 khas untuk sukan Olimpik di Los Angeles. Sejak itu sebanyak 20 lensa besar gedabak ini wujud didunia. That means you are more likely to find a Bugatti Veyron than this uber lens.



How uber? Jika anda menempah lensa ini, anda perlu menanti selama 18 bulan sebelum ianya sampai ke tangan anda. Sebabnya ialah kanta kristal fluorite yang digunakan memerlukan masa setahun untuk membesar ke saiz yang sesuai (kanta fluorite dibuat secara artificial didalam makmal - macam mutiara) . Anda juga perlu membayar USD 120 000 untuk memiliki lensa ini! Shit. Tak cukup dengan harga yang mahal beratnya juga boleh tahan. Setiap unit lensa ini beratnya ialah 16.5 kilogram!





Mancis Paling Hardcore Didunia

0 comments

Jerry Miculek : Penembak Handgun Terpantas Didunia

0 comments

Sunday, February 27, 2011

Beringat Sebelum Kena

0 comments

Tuesday, February 22, 2011

Kedai Buku & Alat Tulis Facebook Ditemui

0 comments

Ingatkan kereta Facebook je yang ada (tengok sini), rupanya kedai buku Facebook pun ada juga. Hebat betul Facebook ni yer.




Kalau si Mark Zuckerberg tau ni, agak-agaknya dia marah tak? Huhu..

Thursday, February 17, 2011

Video Game Didunia Sebenar

0 comments


Monday, February 14, 2011

Sony Perkenalkan Telefon Playstation - Xperia Play

0 comments

Setelah kedengaran pelbagai ura-ura berkenaan dengan telefon PlayStation daripada Sony, kini akhirnya, pihak Sony Ericsson sendiri telah mengumumkan dan memperkenalkan perantian tersebut kepada umum di pentas Mobile World Congress yang berlangsung hari ini.



Telefon PlayStation, ataupun yang mana dikenali sebagai Xperia Play ini menggunakan sistem operasi Android 2.3 Gingerbread, dan pada masa yang sama, ianya diintegrasikan bersama-sama dengan perisian daripada Sony sendiri, iaitu Sony PlayStation Suite untuk membolehkan para pengemar permainan menikmati permainan pada telefon pintar mereka.

Dari segi spesifikasi, Xperia Play membawakan cip 1Ghz Snapdragon, memori 512MB RAM, kamera 5-megapixel dibelakang, dan kamera hadapan untuk panggilan video. Xperia Play menggunakan skrin seluas 4-inch yang membawakan resolusi 480×854 pixel, membolehkan penggunanya menikmati permainan dengan mudah dimana-mana sahaja. Xperia Play dijangka akan mula dijual bermula bulan Mac ini.

Friday, February 11, 2011

Trick Shot Menggunakan Bola American Football

0 comments

Sunday, January 30, 2011

Samsung Blue Earth Phone

0 comments


Samsung introduced the eco-friendly Blue Earth phone at the Mobile World Congress 2009 in Barcelona. It’s the first full touch-screen phone to be able to run on solar power and besides efficient energy usage and eco-friendly packaging it’s made of PCM, a recycled plastic material extracted from water bottles, helping to reduce fuel consumption and carbon emissions in the manufacturing process.

A built-in pedometer allows the user to keep track of how much CO2 emissions earth has been spent by walking instead of motor transport.

Samsungmwc.com/

Porsche P’9522 Cell Phone

0 comments




Porsche Design just announced the follow-up to P’9521, a quad-band cell phone milled from a single solid block of aluminum and a single sheet of scratchproof glass.

Besides the black and brushed appearance the P’9522 offers Wi-Fi, GPS, a 2.8" AM OLED display, fingerprint sensor and a five megapixel still/video camera with flash and digital zoom.

Saturday, January 29, 2011

Jam Super Kompleks Dari HUBLOT

0 comments

Ini ialah jam Hublot La Clé Du Temps dari HUBLOT rekaan Mathias Buttet. Jam special edition HUBLOT ini bakal dijual bulan Mac hadapan. Harga sebijik? No idea tapi selalunya hampir EURO 1 juta satu. ZOMG!





Tuesday, January 18, 2011

Kereta Kebal Metal Slug Versi Lego

0 comments







Kereta BMW Dari Batu Bata

2 comments

Korang ada GBP 80 000 untuk dibazirkan? Kalau ada seorang artis China bernama Dai Geng mahukan anda membeli arca BMW Z4 yang diukir oleh beliau dengan batu bata. Semua bahagian kereta seberat 6.4 tan ini dibuat dari batu bata kecuali cermin-cermin tingkap. Dai Geng mengambil masa setahun menyiapkan ukiran beliau yang boleh dilihat di Shenzheng, provinsi Guandong. Antara keunikan ukiran ini ialah pintunya boleh dibuka dan engselnya sendiri diperbuat 100% dari batu bata. Selain daripada itu kalau korang beli kereta ini tak perlu risau kena saman, servis dan road tax. LMAO!





Pelekat App Instagram Untuk IPhone 4

0 comments
















Dragon Ball Versi Super Realistik

0 comments



Sunday, January 9, 2011

Super Music

0 comments

Model NOKIA terbaru bakal menewaskan iPhone

0 comments

Terminator : Judgement Day [Versi Indonesia]

0 comments

Saturday, January 8, 2011

Harley-Davidson Sportster Custom

0 comments

Damn.. aku bukan peminat motor, bawak motor pun tak reti tapi Harley-Davidson Sportster Custom ni seksi habis




Thursday, January 6, 2011

Rahsia Sebuah ATM

0 comments


Sunday, January 2, 2011

Montaj Sempena Ulang Tahun Ke 45 Ultraman

0 comments

Ultraman dah berumur 45 tahun! Gila! Dalam montaj rasmi keluaran Tsuburaya. Lagu dibawah bertajuk "Minna Daisuki na Ultraman" yang bermaksid "Kita Semua Sayang Ultraman"



Kenapa Dengan Muka Budak Tu?

0 comments