Monday, November 24, 2008

Selamat Tinggal Science-Tech Solutions Sdn Bhd

Hari nie 24-11-2008 aku akan menamatkan perkhidmatan sebagai IT PROJECT ASSISTANT d SCIENCE-TECH SOLUTIONS SDN BHD (www.stscompanies.com). Aku mula join STS nie start 04-11-2006 smp 24-11-2008. Genap 2 tahun gak la. Aku suka company nie sbb relationship staff. Aku dh anggap mcm 1 family. Seronok sgt.

Macam2 tempat aku dh g masa keje ngan STS. 1st time nak lancarkan SERMS (http://stskl.no-ip.org). Mula2 g STS Melaka --> STS Kuantan --> STS Terengganu --> STS Kedah. Masa tue aku g dengan Urwah & Muzamiel. Kitaorg g ngan 3 org. Kitaorg gak la 3org IT d STS.

Selain itu, aku dh g Petronas Methanol Labuan, Sabah (Ogos 2007 ) & Vinyl Chloride Malaysia Terengganu (June 2008). Banyak pengalaman yang aku tempuhi, mcm2 orang yang aku jumpa. Aku g masuk dalam plant pn sbb nak pasang Time Attendance. Nak rekod semua pekerja yang kerja masa tue.

Dalam pertengan bulan 3. Leader IT (urwah) berundur dr STS. Pastu muzamiel berhenti dalam bulan 10. Tinggal la aku sorang. Aku rindukan group2 IT aku. Tanpa diorang aku xkan jd seorang technician. Diorang la byk membantu aku. Aku sedih ramai staff STS dh berhenti. Bayangkan korang hilang family. Sikit demi sedikit. Mcm tue la aku rasa. Tp aku tetap ingat korang semua. Biar pn korang dh duduk lain bumbung. Janji hubungan kita akan kekal selama2nya. Chhheewaahh...dlm sedih adalak jiwangnya. Hahhahahaa.

Lps muzamiel dh berhenti. Ttibe aku pn mengambil keputusan untuk sambung belajar. Dr aku sorang2 dkt sini. Baik aku tuntut ilmu. Mula2 aku rahsia benda nie. Tp aku bg tau la dkt member2 opis. Tp sikit demi sikit org tau. Hanya org KL je tau hal ini. Pasti sapa yang dh baca blog nie, akan tau la aku dh tiada d STS nie.

Sebulan sblm aku nak berhenti, aku byk outstation d MLK. Settlekan problem PC-PC & scan card dkt sana. Lps nie aku dh xdpt check semua tue. Hurrrmm....

Setakat ini lah aku menaip. Byk benda aku nak taip. Tp aku xnak buat diri aku bersedih. Apa-apa pn, aku nak memohon 10 jari meminta maaf kepada semua staff2 STS. Korang ttp d hati aku. Aku akan simpan kenangan ini smp bila2. Kepada kak zu, lps ini saya dh xleh nak angkat phone untuk kak zu, x blh turun ke B1 untuk buang sampah, x blh berborak sama2, pasnie sy xleh nak pasang lagu dlm opis dh. Lagu terakhir yang kak zu dr laptop saya KAMIKAZE - LUHUR. Saya sedih bila dgr lagu tue kak zu. Sbb tue saya stop lagu tue.


Sblm aku nak berhenti, aku telah belanja bdk2 opis aku Canadian Pizza. Makan bersama2. Lps nie xde la aku nak teman korang makan. Huurrmm..

Tepat pukul 5.30pm hari ini. Aku dh tidak bersama dengan STS. Apa2 pn, aku harap korang success bekerja. I LOVE U ALL!!!!

Jaga diri korang semua k. Assalamualaikum. Salam terakhir dr aku kepada semua staff STS.

2 comments:

aznie said...

mamat buat kak zu sdih bca blog ni. berair dh mata akak.....

Nur Muhammad Nur Iskandar said...

jaga sts k kak